Tips bij het invullen

Enkele tips

 1. Druk de zelfaudit eerst blanco af
 2. Bekijk wat je zelf kan invullen en voor welke onderdelen je collega's nodig hebt. Stap 2 is de meest uitgebreide stap.
 3. Ga met de vragenlijst naar de betrokken collega's of stuur het online door.
 4. Alle antwoorden gekregen? Vul de vragenlijst online in en vul eventuele werkpunten in via opmerkingen (zie uitleg in de zelfaudittool)
 5. Druk de ingevulde vragenlijst af en je hebt een overzicht van hoe het met jullie rookbeleid gesteld is.
 6. Maak op basis van het document actiepunten op voor de toekomst. Meer info over het uitwerken van jullie rookbeleid op www.rookvrijezorg.be


Wie betrekken?

Het invullen van de zelfaudit zal (wellicht) niet door één en dezelfde persoon kunnen gebeuren. Ben je een grote zorginstelling, dan zijn vaak verschillende personen verantwoordelijk. Bij de start is het belangrijk om een trekker aan te duiden, bij voorkeur de persoon die verantwoordelijk is voor het rookbeleid binnen de zorginstelling. Die neemt voor het invullen van de tool de touwtjes in handen en coördineert alles.

Wie kan betrokken worden bij het invullen van de zelfaudit?

 • Preventieadviseur/technische dienst
 • Tabakoloog
 • Zorgmanager
 • Verpleegkundige
 • Communicatiedienst
Teamleider 01

Meer info?

Nog vragen? Lees meer in de Handleiding mijnrookvrijezorg

Op de website www.rookvrijezorg.be kan je tools terugvinden die helpen bij het opzetten van een rookbeleid binnen je zorginstelling. Heb je daar vragen over, neem dan contact op via info@rookvrijezorg.be.